Продават гроба на Елвис Пресли

share

Гробът на краля на рока Елвис Пресли ще бъде продаден на търг. Един щастлив почитател ще може да си купи възможността да бъде положен след смъртта си в частната крипта, където първоначално беше заровено тялото на певеца след смъртта му през 1977 г., пише "Стандарт".

Тялото на Елвис беше погребано в гробището Форест Хил в Мемфис, щата Тенеси, за около два месеца, след което беше преместено в дома му в Грейсланд, на около 8 км от Форест Хил. Началната цена за наддаването на 100 хил. долара и тя включва отварянето и затварянето на свода и криптата за погребението, мемориален надпис и използване на параклиса за погребална служба.

"Смятам, че ако сте изключителен фен на Елвис Пресли, това е добра възможност. Само един човек ще може да каже: "Хей, ще бъда погребан на мястото, където беше погребан Елвис Пресли", заяви Дарън Джулиън, организатор на търга "Музикални икони", в рамките на който ще бъде продаден лотът.

Майката на Елвис - Гладис, която почина през 1958 г., беше погребана в същата крипта, но тялото й беше преместено в Грейсланд. Оттогава оригиналната крипта остана празна. Търгът ще се състои в Лос Анджелис на 23 юни.

Водещи новини

Още новини