В британската столица отвори врати първият бар, в който ще се сервират не бели, не червени, не розови, а оранжеви вина, пише в. "Метро".
Ектстравагантното заведение "Силвър лайнинг" се намира в скъпия лондонски квартал Хакни. В него може да се консумира на място или да се закупи за вкъщи оранжево вино.
За тези, които не знаят за съществуването му, то се получава при контакт на сока от грозде с люспите. Обикновено при направата на другите вина - бели, червени, розе, люспите се отделят. При оранжевото, джибрите от бяло грозде остава в контакт с ширата по време на ферментацията. Така придават на напитката характерния оранжев цвят. Освен цвета, виното променя и вкуса си към по-горчив, става с по-остър букет. Технологията печели популярност, защото е опростена и по-естествена.
Всяка сряда заведението прави промоция на оранжеви вина с листа от 50 различни бранда, сервирани с изискани мезета, съставени от френски сирена, сардини, аншоа, пушени бадеми и др.