Британски учен е разкрил как да не се напиваме.
Според професор Дейвид Нат на първо място е било необходимо да избягваме пенливите вина. "Газираните напитки ускоряват процеса на попадането на алкохола в организма и съответно – опиянението", е пояснил специалистът от Имперския колеж в Лондон, цитиран от местния вестник Дейли мейл.
По думите на Нат халба бира преди виното също е помагала. "Кехлибарната течност заема пространство в стомаха и спира поемането на по-големи количества от питието, направено от грозде", е казал още професорът.
Според експерта е било редно след две напитки с градус да се консумира безалкохолно. "Това намалява концентрацията на спирт в човешкото тяло. Също така е добре след като се изконсумирали това, което имате, да не отивате до магазина за поредната бутилка", е дал своята препоръка той.
На е припомнил, че алкохолът е причина за здравословни проблеми. "Ние разработваме продукт, който може да замени алкохола, и който да бъде абсолютно безвреден за хората", е допълнил британският учен.