Какво не ядат кралските особи

Pixabay
share

Кралските особи се хранят по специален етикет и в менюто им не присъства всичко онова, което ние обикновените поданици обичаме да хапваме.

Например, кралица Елизабет II предпочита да се храни само на обяд и никога неща, в които има нишесте. В кралските блюда присъстват зеленчуци, риби, морси дарове, дивеч и чисти меса. Какво обаче избягват да похапват, разказват от foodpanda.

    •    Картофи- кралските готвачи не само се съпротивляват на тестени изделия и хляб, но също така намаляват картофите заради нишестения им фактор.

    •    Варени яйца- варените яйце не изглеждат кралско, но бърканите със сьомга и трюфел са сред любимите.

    •    Чесън и лук- кралските особи контактуват чести с хора, което налага храни с остър дъх като лук и чесън.

    •    Плодове извън сезона- качеството на продуктите и това те да бъдат био и максимално полезни, изисква много специален подбор. Ето защо в менюто в дворците се сервират сезонни плодове и никога нищо генно-модифицирано.

    •    Банан- никога няма да видите кралска особа да бели и яде цял банан. Етикетът налага, консумацията да се случва с нож.

    •    Подсладен чай- чаят е най-кралското питие, особено в Англия. Може да бъде добавено мляко или малко мед, но никога бучка захар.

 

Водещи новини

Още новини