Кралските особи се хранят по специален етикет и в менюто им не присъства всичко онова, което ние обикновените поданици обичаме да хапваме.
Например, кралица Елизабет II предпочита да се храни само на обяд и никога неща, в които има нишесте. В кралските блюда присъстват зеленчуци, риби, морси дарове, дивеч и чисти меса. Какво обаче избягват да похапват, разказват от foodpanda.
• Картофи- кралските готвачи не само се съпротивляват на тестени изделия и хляб, но също така намаляват картофите заради нишестения им фактор.
• Варени яйца- варените яйце не изглеждат кралско, но бърканите със сьомга и трюфел са сред любимите.
• Чесън и лук- кралските особи контактуват чести с хора, което налага храни с остър дъх като лук и чесън.
• Плодове извън сезона- качеството на продуктите и това те да бъдат био и максимално полезни, изисква много специален подбор. Ето защо в менюто в дворците се сервират сезонни плодове и никога нищо генно-модифицирано.
• Банан- никога няма да видите кралска особа да бели и яде цял банан. Етикетът налага, консумацията да се случва с нож.
• Подсладен чай- чаят е най-кралското питие, особено в Англия. Може да бъде добавено мляко или малко мед, но никога бучка захар.