Гигантски мечки превзеха парижки квартал (видео)

Pixabay
share

Гигантски мечки превзеха парижки квартал, пише френският в. "Фигаро". Става дума за големи плюшени играчки, които от края на октомври започнаха да се появяват на различни места в квартала Гоблен, разположен между пети и тринадесети район на Париж.

В основата на тази мечешка инвазия е Филип, който е книжар в книжарницата на булевард Гоблен. На него му писнало да гледа всеки ден нацупени хора и решил да ги накара да се усмихнат. Ето защо Филип започнал да купува плюшени мечки с разнородни размери и да ги изпраща безплатно до съседните магазини. След първоначалното изумление собствениците на съседните магазини започнали да се забавляват. Така в други книжарници, пекарни, фризьорски салони, аптеки, заведения и много други търговски обекти започнали да се появяват плюшените мечки. Те са с размер 1,34 метра и тежат близо 5 килограма. Носят различни имена, като например Чичо Жюл, Горила, Старски и Хъч и др. Хората, които се разхождат в квартала Гоблен, се снимат с мечките. Някои дори ги прегръщат и така мечоците получиха и прякора "автомати за любов".

Накрая във Фейсбук беше създадена страница, посветена на мечките от гвартала Гоблен. Там започнаха да се появяват снимки на мечоците в най-разнородни ситуации, имитиращи човешкото поведение. Например на една от снимките се виждат огромни плюшени мечки, които "пируват" на терасата на заведение. На друга снимка мечок пътува с моторетка из квартала. На трета снимка мечок "е препил" и се е надвесил над тоалетна чиния.

Миналия понеделник пък имаше дори цяло мечешко нашествие в хотел Гоблен в квартала, като мечките се появиха по прозорците на хотела, а една от тях направи дори дързък скок от втория етаж.

Водещи новини

Още новини