Мъж ще снима света в детайли с гигантски фотоапарат

share

Новите технологии ни разглезиха, защото все по-малки машинки събират в себе си опциите, които преди са ни предоставяли доста по-големи техни предшественици.

Напук на тази тенденция към смаляване на всичко, американският фотограф Денис Манарки е решил да създаде огромна камера, която да обхваща много по-голяма територия и да заснема доста по-детайлно, съобщава Oddity Central.

Фотоапаратът е дълъг повече от метър, висок е 365 см. и е широк 244 см. Той е достатъчно голям, за да се вмести в малък апартамент, пише inews.bg.

Създателят му все още събира средства, за да може да направи устройството функционално.

Негативите от гигантската машина са големи 137x183 см. Самите фотографии са толкова огромни, че показват ясно и най-малките детайли, като миглите и дори порите на кожата.

Всичко това звучи доста познато, при положение, че всеки ден виждаме билбордове, но разликата се крие в това, че фотоапаратът на Манарки предлага 1000 пъти по-детайлен образ.

Дамите едва ли ще останат особено доволни от факта, че дори и най-малките им бръчици ще се виждат.

Но плановете на мъжа не са такива. Той мечтае да потегли на път, след като завърши необичайното си творение, като целта му е да обиколи всички щати и да прави снимки с огромния фотоапарат.

По този начин той ще създаде колекция от снимки, които да разказват историята на американската култура и за нещата, изиграли важна роля във формирането на нацията.

Фотографиите на каубои, ескимоси, американски индианци и ветерани от Втората световна война ще станат част от проекта "Изчезнали култури".

Водещи новини

Още новини