Сватбената торта на принц Хари и Меган ще съчетава вкусовете на пролетта

Getty Images/Guliver
share

Принц Хари и американската му годеница Меган Маркъл избраха сватбената им торта с пролетна украса да бъде направена от калифорнийска сладкарка, работеща в Лондон, предадоха световните информационни агенции.

Двойката поръча на шеф Клеър Птак да приготви "торта с лимон и сироп от бъзов цвят, която ще съчетава вкусовете на пролетта. . . покрита с маслен крем и украсена със свежи цветя", написаха от двореца Кенсингтън в Туитър.

В съобщението пише и, че Маркъл преди е интервюирала Птак, "която се фокусира върху използването на сезонни и органични съставки в тортите си", за бившия си лайфстайл блог, който беше закрит миналата година.

Птак каза в Инстаграм, че е "развълнувана" от поръчката да направи сватбената торта на двойката.

"И двамата споделят толкова много еднакви разбирания по отношение на произхода на храната, устойчивостта, сезонността и, разбира се, вкуса й!", написа тя.

Клеър Птак е родена в Калифорния, САЩ, и работи в ресторанта "Chez Panisse" в Бъркли под ръководството на шеф Алис Уотърс, преди да се премести в британската столица. Започва бизнеса си в квартала "Хакни" в източната част на Лондон, където продава домашни приготвени сладкиши на щанд. През 2010 г. отваря собствената си пекарна "Вайълет", която се намира на същото място.

От Кенсингтън съобщиха, че принц Хари и Меган Маркъл "очакват с нетърпение да споделят тортата" с техните гости на сватбеното тържество на 19 май в Уиндзорския замък.

Водещи новини

Още новини