Експерти съветват как да се хранят мъжете, за да намалят риска от импотентност

Pixabay
share

Еректилната дисфункция може да бъде причинена от тревожност, стрес, умора, стеснение на кръвоносните съдове, повишени холестерол и кръвно налягане, злоупотреба с алкохол, заболявания, прием на определени медикаменти.

Консумацията на някои храни също се свързва с импотеност. Поради тази причина британски специалисти дават препоръки как да се хранят мъжете, за да намалят риска от проблеми с ерекцията, пише в. "Дейли експрес".

Импотентността е често срещано състояние, особено при мъже над 40-годишна възраст. Според експерти от LLoyds Pharmacy повечето представители на силния пол се сблъскват с проблема в определен етап от живота си.

Диетоложката д-р Ким Клъгстън напомня, че консумацията на определени храни също се свързва с еректилна дисфункция.

Типичната "Западна диета", включваща преработено месо, рафинирани въглехидрати и сладко, окачествена като нездравословна, може да повлияе върху подвижността на семенната течност и съответно да доведе до импотентност.

"Този начин на хранене, изобилстващ от трансмазнини, не само причинява натрупване на тегло, но влияе неблагоприятно и върху мобилността на спермата. Наднорменото тегло и затлъстяването могат да причинят изменения в хормоналните нива. Пониженото количество тестостерон се отразява върху качеството на семенната течност и допринася за еректилна дисфункция или импотентност. Наднорменото тегло повишава температурата в гениталната област и въздейства неблагоприятно върху производството на сперма", обяснява д-р Клъгстън.

Диетоложката препоръчва мазните и пържените храни да се заменят със здравословни питателни алтернативи, например с риби, богати на омега-3 мастни киселини, приемът на които подобрява качеството на семенната течност.

Д-р Клъгстън препоръчва също мъжете да консумират повече плодове, зеленчуци и варива. Антиоксидантите в тях подобряват подвижността и концентрацията на спермата и обема на еякулата.

Водещи новини

Още новини