Ексхумираха трупа на будистки монах, усмивката на лицето му озадачи всички (снимки)

Facebook
share

Невероятна гледка се разкри пред последователите на будисткия монах Луанг Пор Пиян след като мъртвото му тяло бе ексхумирано два месеца след смъртта му.

Той почина на 92-годишна възраст на 16 ноември миналата година в Бангкок, столицата на Тайланд, след усложнения поради болест.

Пиан, който е роден в Камбоджа, е прекарал по-голямата част от живота си като добре познат будистки гуру в тайландската провинция Лопбури, където и тялото му бе върнато след като почина, информира "Дейли Мейл".

Неговите последователи отвориха ковчега и извадиха мъртвото тяло на Пиан в ритул по смяна на дрехите му и бяха шокирани след като видяха колко изненадващо и неочаквано добре то се е запазило. Едно от най-смайващите неща, обаче, бе "усмивката" на лицето на мъртвия будистки монах и тя бе запечатана от хиляди вярващи и споделена в социалната мрежа.

Съобщава се, че последователите на Пиан ще продължат да се молят за него, докато той не бъде поставен завинаги да почива в мир на церемония, която ще се извърши на стотния ден след кончината му.
 

Водещи новини

Още новини