Никулден е един от най-важните православни празници. На 6 декември отдаваме почит на Св. Николай Мирликийски, който се счита за покровител на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите. На този ден празнуват всички хора с имена, производни или близки до името Николай.
По традиция на този празник на празничната трапеза се сервират рибни ястия, най-често пълнен шаран с орехи. Но със сигурност за много от вас шаранът не е сред предпочитаните рибни ястия.
За огромна радост изобилието от друга риба, на която можем да заложим на празника е голямо.
Foodpanda представя няколко интересни предложения:
Рибни филенца в пармезан
Бяла риба пангасиус в пармезанова панировка с магданоз и печени овкусени картофи.
Филе лаврак с печени зеленчуци
Филе лаврак изпечено на барбекю, гарнирано с печени зеленчуци.
Риба А Ла Крем
Филе от бяла риба, печени картофки, сметанов сос „Алфредо“, подправен с чесъм, пармезан и копър.
Сьомга с киноа
Филе от сьомга, киноа, зелена салата, белени домати и маслини.
Пъстърва с къри-портокалово масло
Една полезна и оригинална рецепта за пъстърва. А къри-портокаловото масло, с което е намазана рибата, ще предизвика експлозия от невероятни вкусове в устата ви.
Калкан на фурна
Филе от калкан, овкусен с червен лук и розмарин.
Огретен с риба
Филе от мерлуза, гарнирано с картофи и лимонов сок.