Автографите на рокдинозаврите в колата на Каварна били "увреждане на общинско имущество"

share

Кметът на Каварна Нина Ставрева заяви пред БТВ, че автографите на световните рок звезди върху автомобила на Община Каварна били "увреждане на общинско имущество".

Не мисля, че служебният общински автомобил е най-подходящият обект за полагането на подписите на великите рок имена, които са били гости на България", коментира тя.

Колата е купена за 84 000 лева, а върху нея има автографи на световни имена като Алис Купър, Кай Хансен и банди като Deep Purple, Accept, Dimmu Borgir, Scorpions и още много други легенди. Сега общината я е обявила на търг, като началната сума е 30 000 лева.

Ставрева допълни, че се надява автомобилът да отиде при ценител.

Бившият кмет Цонко Цонев каза, че се "чувства като същински Лорд Волдеморт, който унищожава общинско имущество". Цонев обясни, че автомобилът е използван само по предназначение и припомни, че с него са превозвани световни музикални легенди като Алис Купър и Емир Кустурица."Щом това се тълкува като увреждане, значи ние сме увредени", добави още бившият кмет.

„Освен от автомобила, Ставрева показа, че иска да се отърве и от рок фестивала, станал традиционен за града. Тази година в Каварна няма да има фест, а за оправдание кметицата изтъкна, че не е успяла да се свърже с промоутъри, които да го организират. Също така Общината е без финансов ресурс“, каза още бившият градоначалник.


 

Водещи новини

Още новини