Все повече мъже "се осмеляват" да пият розе

share

Все повече мъже "се осмеляват" да пият розе, "разкри" днес пред репортери Елина Спасова на представянето на програмата "Кино гурме" на 21-ия "София филм фест" (СФФ), в отговор на въпрос за тенденциите в търсенето и производството на вина, предава БТА.

Нараства също интересът към пенливите и купажните вина, както и към новия стил "Фрутино" - микс от вино и натурален плодов сок, допълни експертът.

В "Кино гурме" тази година са два съвсем нови документални филма и два игрални, станали вече класика - "Андре - гласът на виното" на Марк Челичеф, "Виното на Приорат" на Давид Фернандес де Кастро, "На един черпак разстояние" на Ласе Халстрьом с Хелън Мирън и "Чарли и шоколадовата фабрика" на Тим Бъртън с Джони Деп, съобщи Светлана Дамянова, пресдиректор на СФФ.

По думите й прожекциите са в подходящи часове в края на седмицата - от петък до неделя.

С гласа на Рейф Файнс е разказана историята в "бисерчето" на Берлинале - "Андре - гласът на виното" на Марк Челичеф, правнук на главния герой. Режисьорът лично ще представи продукцията - пътешествие от Русия през Европа до Америка, което запознава зрителите с историята на Андре Челичеф.

Руският аристократ в младостта си работи и учи в Европа, после заминава за Калифорния и прави революция във винопроизводството там.

Водещи новини

Още новини