Най-необичайните подаръци, които Путин е получавал

Getty Images
share

Вчера руски журналисти предодаха подарък от перуанската дизайнерка Хулия Кастро на руския президент Владимир Путин. Жената опита да се доближи да руския държавен глава и да му подари необичайния подарък, докато той присъстваше на една от срещите в рамките на форума на АПЕК в перуанската столица Лима.

Заради строгите мерки за сигурност тя беше спряна от охранителите и отведена в полицията за разпит. За щастие, Путин получи подаръка по време на пресконференция в понеделник. След инцидента Sputnik публикува най-необичайните подаръци, които руският президент е получавал по различни поводи в миналото.

1. Меч от дамаска стомана

През февруари 2016 г. кралят на Бахрейн Хамад бин Иса Ал Халифа подари на Путин меч, направен от дамаска стомана и ценни метали. Двамата политици се срещнаха в черноморския курорт Сочи, за да обсъдят широк кръг от въпроси, включително двустранните отношения и теми от международния дневен ред. Руският президент подари на своя колега жребец, роден през 2012 г. и спечелил множество международни състезания.

Прочети повече ТУК.

Водещи новини

Още новини