Тайнствен астронавт оглежда Марс (снимка)

GettyImages
share

Уфолозите отново бият тревога. На последните снимки на НАСА от Марс те са открили два необичайни обекта, единият от които доказва наличието на живот в космоса. При това в случая не става въпрос за извънземни, а за хора, пише bloknot.ru.

Известният уфолог Скот Уоринг е забелязал на снимки, направена от марсохода Curiosity, подобие на египетска пирамида, както и сянка от огромна конструкция, на която е кацнал астронавт. И докато пирамидата не е предизвикала интереса на „експерта”, то човекът в скафандър го е довел до истински възторг. Той сякаш „виси” на корпуса на космическия кораб и фиксира някакво оборудване.

„Вече втори път астронавт е забелязван на снимки от марсохода Curiosity. Преди години наблюдателен изследовател забеляза сянка на космонавт и се обърна с въпрос към НАСА. Но питането му остана без отговор”, припомня Уоринг.

И на старите, и на новите снимки и марсоходът, и астронавтът сменят положението и позата си, което кара уфолозите да стигнат до извода, че в случая става въпрос за подвижни обекти, а не просто за нещо, което е част от релефа.

„Четирите снимки са направени от Curiosity в течение на 45 минути. Вероятно марсоходът обслужва хора, които се намират на Червената планета. Явно съществуват такива космически кораби, които могат да доставят човек на тази планета за броени секунди. И това се пази в тайна от обществото”, отбелязва Уоринг.

Водещи новини

Още новини