Една от най-големите съвременни мистерии изчезна в Австралия

share

През юни 1998 г. пилот лети над пустинята в Южна Австралия и вижда огромна рисунка на абориген, тръгнал на лов. Тя се намира на около 60 км западно от град Мари.

Фигурата е с 4.2 км дължина и периметър от 28 км, което я прави един от най-големите единични геоглифи в света. Аборигенът е толкова голям, че може да се види в пълните му размери само от близо километър височина. За разлика от намерените по цял свят геоглифи, които са създадени от древни цивилизации, Marree Man, както е наречено чудото от Австралия, е създаден наскоро.

Смята се, че фигурата е издълбана в пейзажа преди не повече от 18 години. Тя е създадена от булдозер, най-вероятно направляван с GPS, което според експертите трябва да е отнело между четири и осем седмици. Тя е създадена в такава тайна, че няма нито един свидетел на появата й.

Благодарение на своята отдалеченост, никой не е чувал или виждал фигурата, нито пък някой е поел отговорност за нея. Към днешна дата тя остава една от най-големите нерешени съвременни тайни в света.

Повече четете тук

Водещи новини

Още новини