Кръстиха бира на Путин в Китай

share

Китайците намериха доста необичаен начин да изразят своето възхищение от руския президент Владимир Путин. В него те виждат истински силен лидер и искат управниците в тяхната държава да притежават същите качества. Затова жителите на азиатската страна решиха да кръстят на него една марка местна бира, съобщава LifeNews.

За това намерение съобщи в интервю за руския сайт китайският радиоводещ Вонг Делу. „Мисля, че китайският народ изпитва особена симпатия към Русия и руската култура, а от 2000 година в Китай има и бум на симпатия към Путин”, казва той. „Например пекинците наричат съкратено тази бира „Путонг ятин” по първата и последната сричка на названията. Това е израз на симпатията на обикновените хора към руския президент”.

В превод „Путонг” означава обикновен. Бирата е изключително популярна напитка в Китай и всяка провинция произвежда по няколко вида. Един от най-популярните е „Янтин”. „Когато се появи новият председател Си Цзинпин, той каза, че двамата с Путин си приличат по характер. Тези думи много се харесаха на китайския народ, защото виждат в него силен лидер като Путин – смята радиоводещият.

Водещи новини

Още новини