"Кървава луна" изгрява в събота

share

Кървава луна ще огрее Западното полукълбо на 4 април, поради което католиците, които тогава отбелязват Великата събота, се опасяват от Апокалипсис, пише в. "Телеграф", позовавайки се на Си Би Ес.

На тази дата православните пък празнуват Лазаровден, Пълното лунно затъмнение, известно като кървава Луна, обаче няма да може да се види от територията на България, съобщиха от Астрономическия институт на БАН.

По време на това астрономическо явление Луната първо навлиза в сянката на Земята, а след това излиза от нея. При това движение спътникът на планетата ни може да премине през различни нюанси на червения цвят, тъй като дори в период на пълно затъмнение тя продължава да се осветява.

Някои християни вярват, че кървавата Луна може да е свързана с Второто пришествие на Исус или може да възвестява събития , които ще променят света. Те се основават на библейско пророчество от Книгата на Йойл, в което се казва "Слънцето ще се обърне в тъмнина, И луната в кръв, Преди да дойде великият и страшен ден Господен".

Водещи новини

Още новини