Най - големият шоколад в света съдържа 29 млн. калории

share

Ако и вие сте от онези страстни любители на шоколада, с радост можем да ви съобщим, че в Дарбишър, Великобритания, бе представен най-големият млечен шоколад в света.

Шоколадовото чудо е дело на сладкарската къща Thorntons. Огромният сладък блок е еквивалентен на 72 406 стандартни шоколада и съдържа внушителните 29 млн. калории.

Шоколадът е създаден, за да отбележи 100-годишнината на компанията и след създаването му е бил признат за най-големия шоколадов блок в света от комисия от Световните рекорди на Гинес, която потвърдила, че старият рекорд вече е счупен.

В деня на изливането на гигантския десерт по създаването му са работили повече от 50 души, които изсипвали шоколада в специална форма. Всичко това им отнело около десет часа, а за да изстине шоколадът трябвали три дни.

Шоколадовото чудовище е голямо 4 кв. м. и тежи почти шест тона или колкото два слона. За да може да се изяде, той ще трябва да бъде разрязан с помощта на брадви. Продажбата на парчетата ще събере пари за благотворителност.

Според мистър Бел, който е първият човек, излял кофа с шоколад в огромната форма, става дума за съвсем нормален млечен шоколад и вкусът му е същият.

Водещи новини

Още новини