Нещата, които ядем редовно, влияят пряко на здравето ни, а днешно време супермаркетите са пълни с хранителни продукти.
Понякога ни е трудно да се ориентираме кои храни са полезни и кои не са. Представяме ви списък от 9 вида храни, които трябва да ядете възможно най-рядко.
Направете правилния избор за здравето си!
1. Хамбургер
Въпреки че хамбургерите изглеждат вкусни и апетитни, те заемат първото място сред канцерогенните храни. Замисляли ли сте се колко пъти е била използвана мазнината, в която са сготвили месото? Освен това допълнителните съставки на хамбургера като сирене или майонеза го правят по-вкусен, но далеч не и по-полезен.
Решение: научете се да готвите. Сигурно ще се изненадате, но приготвеното от вас пилешко филе „натюр“ може да бъде по-евтино и по-вкусно от алтернативите по закусвалните.
2. Полуфабрикати
Почти всички полуфабрикати съдържат консерванти, обработена сол, хидрогенизирани масла и други изкуствени съставки. Освен това замразените готови храни са предварително термично обработени, затова в тях почти няма полезни вещества.
Решение: просто си гответе зеленчуци с различни подправки, които имате под ръка. Старайте се да готвите толкова, колкото можете да изядете, за да не замразявате храната.
Още по темата четете ТУК.