Закуската зарежда паметта

Интернет
share

Вероятно на всеки понякога му се случва да забравя важни неща, да губи концентрация или да не може да се съсредоточи.

Ако редовно ви обвиняват, че сте разсеяни и на вас не може да се разчита, означава, че е време да промените хранителното си меню. Върху паметта играят роля различни фактори като стрес, лични проблеми, психическа и физическа умора, бедно на витамини и минерали меню, безсъние, системно злоупотребяване с алкохол и други упойващи вещества, липса на физическа активност и др.

Редовните проблеми с паметта могат да влошат работоспособността, служебните и лични отношения, а също така могат и да са признак на заболяване или липса на витамини.

Как да подобрим паметта?

Специалистите препоръчват меню, богато на плодове, зеленчуци, фибри, месо, ядки, макаронени изделия, жълтък, кашкавал, соя, риба и рибено масло, пълнозърнести храни, както и приемане на много течности.

Спиртните напитки и всекидневната им употреба влошават паметта и убиват мозъчни клетки. Добрият старт на деня с подходяща закуска, добрите хранителни навици и нормалната работна атмосфера значително ще подобрят паметта.

Аромотерапията е друг чудесен начин за стимулиране на мозъчните клетки, отпускане, релаксиране и наслада. Ароматните масла са често използвани и за общо тонизиране на организма. Те освобождават от натрупаното напрежение и умора, прочистват съзнанието и ни изпълват с енергия.

Можем да подобрим паметта и мозъчната дейност по един изпитан стар начин – със знания. Доказано е, че хората, които се занимават с умствена дейност имат много по-малко проблеми с паметта, взимат по-бързо решения и много по-рядко стават жертви на депресията.

Водещи новини

Още новини