Кембридж обяви докторат за шоколада

share

Престижният британски университет Кембридж обяви докторат за шоколада към катедрата по инженерна химия и биотехнологии, съобщи АП.

Целта е да бъдат открити начини за предотвратяване на топенето на шоколадови продукти в топъл климат. Задачата е трудна, защото и най-качественото лакомство започва да се топи около 34 градуса Целзий, което е под температурата на човешкото тяло. Ако бъде намерено решение на проблема, производителите на шоколад ще са много доволни.

Тъй като става въпрос за докторат, кандидатите не е достатъчно да имат фино небце и да са яли много шоколад, а трябва да притежават диплома за висше образование по инженерна химия или физика на меките материали, допълва БТА.

Novini.bg напомня: От септември ти водиш!#tivodish

Водещи новини

Още новини