Десет неща, които фастфуд индустрията не иска да знаете

share

Тези не много известни факти около любимите ресторанти за бързо хранене може да ви накарат да се замислите следващия път, когато поръчвате: 

-McDonald's отчита най-висок ръст на продажбите през кризисната 2008 г. , повече отколкото през 2006 г. или 2007 г., отваряйки близо 600 нови ресторанта през тази година. Веригата е в състояние да се възползва от рецесията като предлага евтина храна.

-Потребител в Reddit, който твърди, че е бивш служител на веригата McDonald's, казва, че веднъж оставил пилешки нъгети на тезгяха по-дълго и те се „разтопили на течност“. Което обаче не пречи нъгетите да са „все така вкусни“, казва той.

-Фастфуд компаниите получават огромни печалби за сметка на ниското заплащане на служителите си. Според доклад на National Employment Law Project 60% от нископлатените работници в САЩ работят за големи корпорации и 90% от тези корпорации са реализирали печалба през миналата година. А 40% от нископлатените работници работят във вериги за бързо хранене.

-Повечето вериги за бързо хранене чистят всичко, включително и скарите и дюзите на машините за напитки със суперконцентрирани химикали в края на деня. Ако сте един от първите клиенти на сутринта, има по-голяма опасност остатъците от химикалите да попаднат в храната или напитката ви.

-Следите от грил, които виждате, не са реални. Фастфуд веригите са много прецизни в рекламите си, затова и храната там изглежда много по-сочна и вкусна, отколкото е в действителност.

Още по темата можете да прочетете ТУК.

Водещи новини

Още новини