Гигантска мрежа от чадъри разпръсква безжичен интернет над Лондон

share

Не буквално, но създават успешно илюзията за технологичното покритие, което обгръща британската столица, пише Design Taxi.

За да отпразнува последната хотспот локация, която компанията активира в Лондон, британският мобилен оператор О2 зарадва жителите на столицата с огромна мрежа от стотици чадъри, пише сп. "Обекти".

Те обаче далеч не са обикновени и освен радост за очите на жителите на големия град, носят и доста по-конкретна полза. Общо петстотинте чадъра над Reuters Plaza символизират безжичния интернет достъп, на който се радват гражданите в района. Инсталацията ще остане на място две седмици и О2 счита, че през този период от нея ще бъдат покрити 1.2 милиона души.

"Wi-Fi връзката е от жизненоважно значение за бизнеса и за отделните хора", коментира Ерик ван дер Клай, технологичен съветник към Canary Warf Group, с чиято помощ е пусната в експлоатация инсталацията. Самият район Сanary Warf вече си спечели славата на един умен град, където технологията играе важна роля за ежедневието на хората. С приключването на проекта си О2 ще осигури безплатен интернет достъп в четири мола, 240 заведения, барове и ресторанти и 20 акра градски паркове.

Към момента обитателите на района вече ползват безжичен интернет навън средно по 16.6 минути на ден и очакванията са, че тяхната онлайн активност ще се засили още повече.

Водещи новини

Още новини