Масова целувка в подкрепа на заплашени със затвор младежи

share

Десетки мароканци призоваха към по-голяма обществена толерантност с масова целувка пред парламента в столицата Рабат, предаде германското издание "Велт". Акцията бе знак на протест срещу опасността от затвор, надвиснала над трима младежи.

Петнайсетгодишно момче и 14-годишната му приятелка бяха арестувани по-рано тази седмица, тъй като публикували във Фейсбук своя снимка, на която се целуват. Задържан беше и друг младеж, който направил снимката. По-късно тримата бяха освободени и предадени на родителите си, но срещу тях се води дело и те могат да получат между две и пет години затвор за "накърняване на нравите".

"Посланието ни е, че защитаваме любовта, свободата да обичаш и целуваш", заяви един от организаторите на проявата. Участниците обаче се сблъскаха с противници на тези възгледи, които хвърлиха по тях столове от близко кафене. "Ние сме ислямска страна, в която целуването на обществени места е забранено, дори една малка целувка може да доведе до други неща. Тези са атеисти, които нарушават правилата на исляма", заяви един от анти-демонстрантите.

Водещи новини

Още новини