Бъкингамският дворец домакин на официален футболен мач

share

Бъкингамският дворец за първи път ще бъде домакин на официален мач по повод 150 години от основаването на Британската футболна асоциация. Идеята за футболната среща е на херцога на Кеймбридж, принц Уилям, който е председател на Футболната асоциация.

Двата аматьорски клуба са "Сивил сървиз", единствено оцелял от 11-те, които основават на 26-е октомври 1863-та година футболната асоциация, и "Политекникс", който е основан през 1875-а година. Лично кралицата е дала разрешение за срещата, която по принцип е част от програмата на Южната аматьорска лига, съобщава БНР.

Тони Стоунс - човекът, който е изготвил тревната настилка на стадион "Уембли" заедно с кралските градинари, е подготвил игрището със стандартни размери в градината на Бъкингамския дворец, която е с размер 16 хектара.

Градината не за първи път се използва за обществени прояви, там са организирани концерти, панаири и дори две боксови срещи. Наложи се градинарите допълнително да засадят трева на някои места след доста активното лято, по време на което се състояха много градински партита. Освен това градината е любимо място на кралицата за разходка с нейните кучета.

Водещи новини

Още новини