Хамстер управлява 15-тонен камион (видео)

share

Хамстер, поставен в специална клетка, управлява 15-тонен самосвал в нов рекламен филм на производителя "Волво тръкс". Клипчето представя технология Volvo Dynamic Steering, която изисква минимум усилие за въртене на волана на тежката машина.

С помощта на тестови шофьор, който насочва гризача, като му подава морков, камионът изкачва кариера в Испания, пише dnevnik.bg.

"При ниски скорости тежко натовареният камион е толкова лесен за маневриране, че може да се управлява само с един пръст, а когато шофирате по магистрали, системата за динамично управление предлага ненадмината стабилност", казва Йан-Инге Свенсон, инженер "Разработки на софтуерни системи" във Volvo Trucks.

"Каскадата на хамстера" е един от филмите, които използва "Волво" тръкс", за да промотира възможностите на продуктите си. Наскоро беше премиерата на видеото "Куката", в което президентът на компанията прекара над два часа стъпил върху предния панел на "Волво" FMX, висящ във въздуха на над 20 метра височина. Видеото "The Ballerina Stunt", което беше тийзър за представянето на новия модел FH, пък показа състезателката по слаклайнинг Фейт Дики да балансира върху въже между два камиона, които се движат с пълна скорост по магистрала.

Водещи новини

Още новини