Ето я избраницата на Николай Младенов

share

30-годишната избраница на министъра е от Враца. Гергана Григорова е завършила право в Софийския университет. Миналата година издържа изпит за придобиване на юридическа правоспособност в Окръжния съд във Враца.

Тя е сред най-активните членове на ГЕРБ в родния и град. Усилено работи за изборните победи на хората на Бойко Борисов. Качествата й са високо оценени от кандидата за евродепутат Владимир Уручев, който преди да отиде в Брюксел е главен инженер на ядрените блокове в АЕЦ "Козлодуй". Така през 2007 година Гергана Григорова става сътрудник на Уручев в централата на европарламента в Брюксел. По това време там работи и Николай Младенов, който също е евродепутат от ГЕРБ.

Родителите на амбициозната брюнетка са известни личности във Враца. Майката е нотариус, а баща й Стоян е бизнесмен. Регистриран е като земеделски производител, но през годините управлява фирми за търговия и строителство. Сестрата на Гергана Боряна Григорова също е юрист. Участва заедно с баща си Стоян в сдружението "Алтер его" във Враца. Преди да замине за Европа, кака й Гергана е шеф на фирма за юридически услуги в града.

Водещи новини

Още новини