Симеон на кръщенето на сина на плеймейтката Мария и олигарха Динев

интернет
share

Турските медии регистрираха прелюбопитен факт – Симеон Сакскоургготски е бил ВИП гост на кръщенето на сина на бившата гола моделка Мария и олигарха Динко Динев!

Заедно със съпругата си Маргарита той се е срещнал с Цариградския патриарх Вартоломей в резиденцията на Светейшеството във Фенер. Местните медии отбелязват, че патриархът и Царя са свързани с топло приятелство още преди избирането на Вартоломей за предстоятел на Православната църква.

Същинският повод за посещението на царското семейство във Фенер обаче бил кръщението на сина на Динко и Мария Диневи, който прие името Йордан и бе кръстен от митрополита на Принцовите острови. На службата присъствал и представител на патриарх Вартоломей.

Припомняме, че през май миналата година Вселенският патриарх посети България по инициатива на братя Диневи и трябваше да освети новия храм на комплекса “Свети Влас”. Вартоломей пристигна у нас с личния самолет на олигарсите.

В крайна сметка обаче Сливенският митрополит Йоаникий освети по-рано църквата, за да се спазят каноните, които не допускат храм в диоцеза на един епископ да бъде освещаван от друг. По време на посещението патриарх Вартоломей стана и почетен доктор на БСУ.

Водещи новини

Още новини