Васил Терзиев: Моята надежда е София да бъде все по-важна част в развитието на съвременното изкуство

Булфото (архив)
share

Sofia Art Fair е едно изключително значимо събитие за София и съм много щастлив, че то е част от културния календар на столицата. Това каза кметът на София Васил Терзиев на откриването на първото издание на международното изложение за съвременно изкуство Sofia Art Fair тази вечер, предаде БТА.

“Моята надежда е София да бъде все по-важна част в развитието на съвременното изкуство, а и като място все повече творци да излагат своите творби”, каза още кметът на София, който е и патрон на мероприятието.

“Отваряме нова страница за съвременното изкуство в България. Въобще. Генерално”, каза Радослав Механджийски, организатор на Sofia Art Fair.

Съвременното изкуство е една от най-вълнуващите форми на изказ в наше време. В рамките на изложението ще видите над 70 художници, работещи с различни техники и подходи и съм сигурен, че всеки от вас ще намери нещо, което му харесва, провокира, допълни той.

Тодор Младенов от “София тех парк” посочи, че се радва, той и екипът му успели да спечелят доверието на организаторите и да изберат това място за провеждането на Sofia Art Fair. “Чакам с нетърпение и следващото издание”, каза той.

Суни Данаджъ, инициатор на Sofia Art Fair, благодари на на целия екип на събитието, партньорите, спонсорите и съмишлениците на проекта.
 
На бяло платно на сцената имаше пърформанс на Илинка Чергарова, Искра Благоева и Боряна Петкова.

Събитието завърши с концерт на Орлин Павлов.

Васил Терзиев на 24 май: Трябва да върнем учителите на пиадестал

Водещи новини

Още новини