Емил Ованесов, Международен филмов фестивал Бургас: За трета поредна година ще представим работата на студентите от НАТФИЗ, създали поредица от видеа, посветени на проблема със замърсяването с неправилно изхвърлени фасове

share

"Това е много хубаво и полезно за самите студенти. Получават още една платформа, която показва техните чудесни творби, вдъхновени от кампанията #ПромениКартинката." 

Това заяви създателят и фестивален директор на Международен филмов фестивал Бургас, Емил Ованесов по повод на поредицата кратки, но много въздействащи видеа, създадени от студенти на НАТФИЗ по проект за информационната кампания #ПромениКартинката, които ще бъдат излъчени в рамките на кино фестивала.

Ованесов участва в четвъртия епизод на #ChangeCast – специален проект на novini.bg и woman.bg, посветен на информационната кампания #ПромениКартинката. Новата поредица от креативни 30-секундни видеа на студенти от факултет „Екранни изкуства“ в НАТФИЗ, призоваващи към опазване на околната среда от замърсяване с неправилно изхвърлени фасове, вече са достъпни на Специални проекти - Промени Картинката (promenikartinkata.bg), а от 15-и юли ще могат да ги видят и гостите на филмовия фестивал край морето.

Пред водещата Ива Екимова създателят на Международен филмов фестивал в Бургас подчертава, че: „Не вярвам в сухите текстове и послания. Според мен промяната започва с малките действия и жестове, като това един цигарен фас да бъде изхвърлен на правилното място – в кошчето за боклук.“ Един от най-атрактивните летни, филмови форуми си партнира за втора поредна година с #ПромениКартинката- кампания на Филип Морис България, която алармира за сериозния проблем със замърсяването на околната среда с неправилно изхвърлени фасове и призовава към отговорно потребителско поведение. С цел намаляване на замърсяването в града, в рамките на фестивала в Бургас тази година от екипа на #ПромениКартинката ще поставят няколко атрактивни кутии за събиране на употребени фасове, които информират за инициативата.

Деветото издание на Международния филмов фестивал, Бургас започва на 15-и юли, а в четвърти епизод от поредицата Емил Ованесов разкрива, кои са новите секции на фестивала, които добавят тази година. Кое е важното, което трябва да направим, за да се #ПромениКартинката, ще разберем от четвърти епизод на #ChangeCast в платформите novini.bg и woman.bg.

#ПромениКартинката е информационна кампания на Филип Морис България, която за 4-та поредна година алармира за проблема със замърсяването на околната среда с неправилно изхвърлени цигарени фасове и провокира към отговорно потребителско поведение.

#ChangeCast е естественото продължение на информационната кампанията #ПромениКартинката, която обединява изкуството и културата за устойчива промяна към по-добро бъдеще.

Материалът е част от проект, посветен на информационната кампания #ПромениКартинката, с подкрепата на Филип Морис България.

Водещи новини

Още новини