Министърът на културата: Морфов остава режисьор и спектаклите му ще продължат да се играят в Народния театър

Булфото архив
share

Александър Морфов остава режисьор в Народния театър, обяви пред БТВ министърът на културата Найден Тодоров.

Той поясни, че Морфов няма да бъде главен режисьор, но с друга заповед се е съгласил неговите постановки да се играят в театъра. Юридически казус няма, според министър Найден Тодоров, който вече се запозна с мотивите за уволнението на Александър Морфов. Според него в заповедта няма противоречия. Морфов освобождава само административната длъжност в театъра, твърди БТВ

Протест в София иска оставката на директора на Народния театър

"Аз виждам нещо, което е много особено. Аз виждам един много голям режисьор, който в момента е уволнен дисциплинарно. И това за мен е проблем като човек. Но не виждам нарушение в закона. Александър Морфов остава режисьор, той винаги е бил такъв и спектаклите на Александър Морфов според всичко, което аз знам, ще продължават да се играят в Народния театър", каза Тодоров пред БТВ.

По-рано днес директорът на театъра Васил Василев заяви, че четири месеца се е опитвал да запази достойнството на Александър Мо,фов и Велислава Кръстева.

Пред Министерството на културата се състоя третия пореден протест в подкрепа на Александър Морфов. Хората настояваха за оставката на Васил Василев.

Водещи новини

Още новини