Децата от НУ "Паисий Хилендарски" Банско, се поклониха пред делото на будителите със стилно тържество

Община Банско
share

"Поклон будители народни! Благодарим, благодарим, чрез вас, пречистени, свободни, нов свят ще сътворим!" С това обещание, завърши затрогващият рецитал-спектакъл на третокласниците от училището, в чест на Деня на народните будители.

В навечерието на празника 70 деца излязоха на голямата сцена, за да уверят публиката и себе си, че "в света на вехтите завети", има все по-голяма нужда да вярваме в силата на просвещението. И кой, ако не децата, най-силно може да ни убеди в това?

Като светлина в тунел продължава да стои книгата , а златните семенца от страниците и, да озаряват лицата и душите ни. Учениците с гордост държаха пред себе си портрети на българските учители, и духовни водачи, благодарение на които словото и безценните богатства на нашия род и Родина, са се запазили до днес.

 

Три химна прозвучаха по време на тържеството - на народните будители, на училище "Паисий Хилендарски" и химнът на Република България, по време на които многобройната публика стана на крака. Родители, учители и граждани стояха прави пред децата на Банско, които са днешните будители и в които мъдро, топло и с много обич, трябва да посеем стръкчетата, за да е плодорода и силна реколтата в "народната нива" на духа.

 

Водещи новини

Още новини