Културно ли е да поздравиш Криско за рождения му ден?

бтв
share

Културният министър Боил Банов говори за първи път след бурното недоволство срещу него, след като поздрави рапъра Криско за рождения му ден. Някои културни дейци дори му поискаха оставката.

В телевизионно интервю по бТВ Банов не скри неудобството си от ситуацията. Той дори заяви, че вероятно ще спре практиката за изпращане на поздравителни адреси. И предвартелно се извини на много свои колеги, които няма да уважи за рождения им ден. Културният министър обясни, че е изпратил поздрави на Криско, защото е искал да промени начина, по който се дават поздравителни адреси. По думите му Министерство на културата е много затворена институция, която той иска да либерализира.

"Според мен възможността всеки един артист да има минималне достъп до Министерство на културата е важно. Държа да разкрепостя практиките и да дам възможност на много хора да усетят, че към всеки един от тях има отношение", каза Банов.

Той обясни, че не познава лично Криско и не слуша музиката, която прави. Чувал е някои от песните му само по телевизията.

Водещи новини

Още новини