София станa част от международен арт проект на открито (снимки)

share

София стана част от международния арт проект на открито, който предшества дългоочакваната световна телевизионна премиера на сериала „Изгнаник“ по FOX.

В продължение на 2 дни – на 28 и 29 май петима от най-добрите български графити художници – 140 Ideas, Esteo и GOAT рисуваха на живо върху огромно пано 7 (ширина) х 24 метра (височина) върху фасадата на НДК. Те пресъздадоха в реална градска среда сцена от комикса на световноизвестния автор на комикси Робърт Къркман и художника Пол Азасета, на който е базиран сериалът „Изгнаник“.

В онлайн платформата на проекта OutcastArt.tv предстои до 3 юни да се разкрият всичките 12 сцени в градовете, които участват в проекта по цял свят – Берлин, Истанбул, Джакарта, Куала Лумпур, Лондон, Манила, Сингапур, София, Стокхолм, Сидни, Загреб и Неапол. Днес историята продължават художници в Загреб и Сидни.

В София 5-тонно скеле на 14 етажа, 36 часа работа и 300 флакона боя бяха необходими на художниците за реализацията на гигантския графит. Във вечерните часове на 29 май сцената беше завършена и НДК се обля в червена светлина.

Водещи новини

Още новини