Под девиза "На кризата напук, ние пак сме тук" в силистренското село Сребърна се проведе Четвъртият кулинарен фестивал „Гозбите на Добруджа”, съобщи Булфото.
60 майстори с общо над 200 ястия затрудниха компетентното жури от етнограф, журналист и преподаватели по готварство да оценят качествата на супи, основни ястия, десерти и вина.
Специална награда бе дадена и за най-добре украсен етнокът, пресъздаващ характерната добруджанска трапеза. Традиционен организатор бе местното читалище „Възраждане 1940”, подпомогнато финансово от община Силистра, земеделски производители и спонсори.
Освен кулинари от региона, във фестивала участваха и вкусни манджи от Варненско и от румънския град Слобозия. Домакините бяха подготвили по 80 килограма рибена и агнешка чорба за всички участници и гости.
Всички кулинарни щандове получиха грамоти за участие и сувенири, а отличените - тематични подаръци - тенджери, тигани, глинени съдове и други кухненски прибори.