Обрат: Плувкинята, която обяви край на състезателната си кариера, отново е готова да плува, но за друга държава

Instagram
share

Скандалът около 20-годишната плувкиня Луана Алонсо и Парагвайския олимпийски комитет навлезе в нов епизод.

След като красивата спортистка отпадна от надпреварата за медалите в плуването на 100 м бътерфлай, стана ясно, че тя не е напуснала лагера на Парагвай, а е останала, за да се забавлява във френската столица.

Вчера Алонсо беше буквално изгонена от парагвайския лагер, а от днес тя е на територията на САЩ, и по-точно в град Далас, щата Тексас, където следва политически науки в един от местните университети.

Плувкинята, която изненадващо прекрати спортната си кариера на 20 г., е силно нежелана: Незабавно напусни лагера ни!

По-късно Луана Алонсо се включи на живо в социалните мрежи и за изненада на сънародниците си обяви, че е готова отново да плува като активен спортист, но не за Парагвай, а за САЩ, съобщава парагвайското издание La Nación.

От Парагвайския олимпийски комитет веднага реагираха на изявлението ѝ, като обясниха, че е изключително трудно чуждестранен спортист, особено такъв от по-бедна държава, да се състезава под флага на Съединените щати, тъй като за целта трябва да мине през цяла процедура и изпитна комисия с оценки, за да бъде одобрена и натурализирана, и „нещата не са толкова лесни, колкото си мисли Алонсо“.

Водещи новини

Още новини