Нетфликс триумфира и със сериала "Короната" на наградите на Гилдията на актьорите

Getty Images
share

Четвъртият сезон на драматичния сериал "Короната" на Нетфликс за британското кралско семейство събра още трофеи от Гилдията на актьорите след наградите от "Златен глобус", "Изборът на критиците" и от Гилдиите на продуцентите и на сценаристите, съобщи "Холивуд рипортър".

"Короната" взе две от отличията на Гилдията - за най-добър актьорски състав в драматичен сериал и за най-добра актриса в драматичен сериал - за Джилиън Андерсън. Поредицата имаше номинации и за най-добър актьор в драматичен сериал на Джош О'Конър, но той загуби от Джейсън Бейтман. Гилдията на актьорите го отличи за изпълнението му в сериала "Озарк", предава БТА.

Аня Тейлър-Джой взе наградата за най-добра актриса в телевизионен филм или минисериал за "Дамски гамбит". Марк Ръфало беше отличен в категорията най-добър актьор в тв филм или минисериал за изпълнението си на братята близнаци в "Дотолкова съм сигурен".

За най-добра женска роля в комедиен сериал наградата на Гилдията бе присъдена на Катрин О'Хара за една от главните роли в "Шитк Крийк". Статуетката за най-добър актьор в комедиен тв сериал получи Джейсън Съдейкис за изпълнението си в "Тед Ласо". Съдейкис е и един от създателите на сериала. Това е първото отличие, което той получава от Гилдията на актьорите.

Наградата за най-добри филмови каскади получи екипът, работил върху филма "Жената-чудо: 1948", а в аналогичната категория за тв сериали бяха отличени авторите на каскадите в "Мандалорианецът" на стрийминг платформата "Дисни +".

"Процесът срещу Чикаго 7" на Нетфликс бе отличен за най-добър актьорски състав във филмовите категории от Гилдията на актьорите.

Гилдията на актьорите в САЩ е профсъюз, защитаващ интересите на артистите в киното и в телевизията, както и на други представители на тази индустрия. Създаден е през 1933 г. Наградите на гилдията са учредени през 1995 г. Номинациите се правят от два състава на журито - 2500 членове на профсъюза определят кандидатите за най-добри продукции в киното, а други 2500 синдикални членове - за телевизионните продукции. В гласуването, приключило на 30 март, са участвали 129 500 членове на Гилдията на актьорите.

Водещи новини

Още новини