Сменят режисьора на "Междузвездни войни"

Getty Images
share

Известният режисьор Колин Тревъроу, който засне "Джурасик свят" няма да прави деветия епизод от киносагата "Междузвездни войни", съобщи "Лукасфилм", цитира kanal3.bg. Премиерата му вече е насрочена за 24 май 2019 година.

Решението режисьорът да се раздели компанията "Лукасфилм" е по съгласие и на двете страни. По този повод "Лукасфилм" пусна съобщение, че вижданията за проекта на двете страни се различават и пожелава на Тревъроу всичко най-хубаво, като обещава скоро да съобщят дополнителна информация за филма. Тревъроу е известен с постановката на филма "Джурасик свят", който е част от друга знаменита поредица. Приходите от филма са над милиард и половина долара по целия свят.

Поредицата „Междузвездни войни” е рожба на Джордж Лукас от началото на 70-те години на XX век. Шест епизода от поредицата излизат в период от 1977 до 2005 година. През октомври 2012 година компанията „Лукасфилм” е продадена за малко над 4 милиарда долара на "Уолт Дисни", които решиха да продължат "Междузвездни войни" и така през 2015 излезе седмият епизод.

Най-големите фенове на лентата очакват осмия епизод "Последните джедаи" през тази година, а догодина очакванията са в кината да излезе и девети епизод от поредицата.

Водещи новини

Още новини