Седмичен хороскоп от 21 до 27 октомври

pixabay
share

Астро-аспекти 

Тази есенна предпоследна седмица на октомври има смесено влияние. Оставете интуицията си да ви води към тези, които запалват звезди във вашата вселена. Когато сте на кръстопът, не забравяйте да претеглите внимателно възможностите си. Вашите обмислени решения са ви довели до тук и въпреки че не всички избори изглеждат значими в момента, най-малките корекции могат да променят курса ви значително.

На 22 октомври  Меркурий в тригон със Сатурн – изясняват се много неща, които са били досега в мъгла. Вземат се мъдри нови решения. 

На 22 октомври Слънце в квадратура с Плутон – трудни дни, но не се оставяйте да бъдете победени!

На 23 октомври Слънцето преминава в знак Скорпион – животът става мистика

На 25 октомври Марс секстил с Уран – отново малко положителна енергия и ще може да се диша по-леко, носи изход от ситуации и поемане в нова посока

Луната през седмицата се движи през знаците – Близнаци, Рак, Лъв и Дева

Благоприятни дни за подстригване по лунен ден – 22, 23, 26 октомври

Благоприятни дни за боядисване на косата по лунен ден – 21, 23, 24, 25, 26 октомври

„Луна без курс” - В периоди, когато Луната вече е направила последния си основен (мажорен) аспект, но все още не е преминала към следващия знак, е необходимо да се избягва стартирането на нови проекти и всякакви други работи, предназначени за бъдещето и развитието. Това са периоди на неефективност на Луната. Най-добрата стратегия в този момент е да не правите нищо - оставете всичко така, както е, не предприемайте нищо важно. 

22.10. 00:01 - 21.10. 01:51
24.10. 07:48 - 24.10. 08:25
26.10. 11:05 - 26.10. 18:49

(край на лятното часово време)

Овен – Не бъдете строги към себе си, ако не се чувствате в най-добрата си форма! Марс е в квадратура към вашето рождено слънце (най-вече за родените през втората десетдневка) и това изцежда силите ви. Бихте могли бързо да се претоварите. В нищо недейте да се насилвате, подхождайте към всичко малко по-бавно и много по-спокойно. Най-доброто нещо, което можете да направите, е да отделите повече време за красивите неща в живота. Венера и Юпитер имат няколко изненади за вас!

Благоприятни дни – 21, 24, 25

Бъдете внимателни – 22, 23

Телец – Това може да бъде седмица на малки и големи победи за вас. Юпитер ви кара да се стремите към нещо ново, към промяна и затова сте отворени за нови предложения, които идват към вас. Вие автоматично започвате да търсите предизвикателства и цели, които отговарят на вашите таланти. Те продължават да се развиват. Ще се доближите много по-близо до собствените си цели, защото имате голяма подкрепа от звездите. Използвайте това прекрасно време, за да привлечете вниманието на другите.

Благоприятни дни – 22, 23, 27

Бъдете внимателни – 24, 25, 26

Близнаци – Тази седмица е като стар сценарий, изпълнен с тайни, които чакат да бъдат изследвани. Това е време, когато размитата граница между видимия и невидимия свят става по-тънка, а интуицията ви е по-силна от всякога. Слушайте фините сигнали, които Вселената изпраща по пътя ви. Венера в Стрелец прави аурата ви специална, ще покажете най-добрата си страна и ще очаровате другите хора дори повече от обикновено. Юпитер завърта космическото колело на съдбата и вашата харизма също се превръща във фактор за успех. Шансовете ви са по-добри, отколкото са били от дълго време насам.

Благоприятни дни – 24, 25, 26

Бъдете внимателни – 21, 27

Рак –Меркурий смята, че имате право на повече отговорности, повече пари и повече възможности за напредък. А вие трябва да повярвате повече в себе си. Слънцето след сряда ще е в тригон за родените през първата десетдневка и ви прави по-отворени и много комуникативни. Създавате нови контакти бързо. Не се надявайте обаче да спечелите джакпота от лотарията. Звездите просто не могат да се справят с това. Не позволявайте на страха от неизвестното да ви задържа. Като капитан на кораб през нощта, доверете се на компаса на сърцето си да ви води през мъгливите води.

Благоприятни дни – 27

Бъдете внимателни – 22, 23

Лъв – Може да сте се чувствали като спящ лъв напоследък, но сега е моментът да се събудите и да поемете контрола. Кариерните решения и възможности ще се появят и е изключително важно да сте готови да се възползвате от тях. Възползвайте се от тази силна фаза в живота си! Вашите естествени лидерски способности и сила са най-големите ви активи - използвайте ги разумно. Не се страхувайте да излезете от сянката и да влезете в светлината, където ви е мястото. Може би е време да поемете риск или да представите идея, която сте обмисляли. 

Благоприятни дни – 21

Бъдете внимателни – 24, 25

Дева – Вашият вътрешен пейзаж е богат и разнообразен, огледало на безкрайните възможности, които предстоят. Време е да се потопите по-дълбоко в духовната си практика. Медитация, писане или може би тихи разходки сред природата, където можете да усетите как земята пулсира под краката ви. Не забравяйте, че в тишина често чуваме най-значимите послания. Дайте си пространство да останете насаме с мислите си, защото именно в това свещено пространство могат да се случат най-дълбоките откровения.

Благоприятни дни – 22, 23

Бъдете внимателни – 21, 27

Везни – Седмицата за едни – твърде много хармония, за други – твърде скучна. В любовта всичко е възможно. Вашата управителка на знака ви Венера, ще развълнува сърцата ви с различни емоции. Юпитер ще има много вдъхновяващ ефект върху вас. Откривате творческия си талант, появява се голям интерес към много други неща, искате да започнете ново хоби. Вие сте като вихър и постигате повече, отколкото се очаква от вас. Родените през третата десетдневка на знака да внимават - Плутон е в квадрат с вашето рождено Слънце, което може да „изгори“ пръстите ви.

Благоприятни дни – 21, 24, 25

Бъдете внимателни – 22, 23

Скорпион – Марс в момента е вашият източник на сила, но има риск да се пренапрегнете и тогава силите ви да се изчерпят по-бързо, отколкото сте предполагали. Тази седмица се разгръща пред вас като карта на съкровищата, която ви отвежда на пътешествие към разбирането на езика на сърцето. Може би е време да разбиете вълните и да се оставите да се удавите в емоциите, които сте задържали на брега. Любовта е мистерия, дълбока до океана, която изисква смелост за изследване и тази седмица сте готови да се гмурнете.

Благоприятни дни – 22, 23, 27

Бъдете внимателни – 24, 25, 26

Стрелец – Нептун в квадратура към знака ви е сигнал да помислите два пъти, преди да доверите най-съкровените си чувства на някого!  Време е да се доверите на интуицията си, както и на логиката си. Не забравяйте, че страхът от неизвестното не трябва да ви спира да се гмурнете. Дори и най-пресметнатите решения включват риск, но точно тук се случва растежът. Природата е огледало, което отразява многото пластове на душата ви, място, където можете да намерите нова енергия и вдъхновение.

Благоприятни дни – 24, 25, 26

Бъдете внимателни – 21, 27

Козирог – Тази седмица е вашият шанс да оставите своя отпечатък и да блеснете, както за себе си, така и за хората около вас. Възползвайте се от възможностите. Вселената ви представя избор за вземане на решения, големи и малки, които очертават контурите на вашето бъдеще. Вие добре знаете, че пътят към успеха често е постлан с предизвикателства, но не забравяйте, че всяко решение е стъпка в това пътуване. Не се страхувайте да отстоявате избора си. Вътрешният ви компас рядко греши.

Благоприятни дни – 27

Бъдете внимателни – 22, 23

Водолей – Тази седмица позволете на безкрайната креативност да ви вдъхнови. Може би е време да засадите нещо ново, както буквално, така и метафорично. Осмелете се да се задълбочите в най-дълбоките желания и мечти на сърцето си. Ще има приливи и отливи, които ще ви водят ту напред, ту назад, ще се люшкате в танц като отронени есенни листа. Прегърнете както победите, така и предизвикателствата, защото те са вашите учители в това пътуване. Обърнете внимание на повторенията и моделите, които ви се появяват през това време. Тези повторения не са случайни. Те са послания от Вселената, които търсят вниманието ви.

Благоприятни дни – 21

Бъдете внимателни – 24, 25

Риби – Проведете много срещи, приведете работата, домакинството и себе си си във форма и се погрижете за нещата сега, които сте отлагали дълго време! Секстилът на Плутон към вашия знак повишава самочувствието ви, а имате нужда от това, защото в момента сте изправени пред важни решения и искате да дадете нова посока на живота си. Най-накрая ще стигнете до точката, в която сте искали да стигнете от дълго време. Силата на любовта се крие не само във великите жестове, но и в малките, невидими моменти, които преплитат душите. Бъдете отворени за получаване и даване на любов във всичките й форми.

Благоприятни дни – 22, 23

Бъдете внимателни – 21, 27

Водещи новини

Още новини