Какво ни очаква на Илинден

Булфото/архив
share

На 20 юли Църквата почита Св. пророк Илия. Св. пророк Илия е избран за покровител на пивоварите. Празнуват още кожари, кожухари, самарджии и керемидари. Коли се петел в жертва на Св. Илия. Който работи в този ден, ще го сполети нещастие казва поверието. Празнуват Илия, Илиян, Илияна, Илко, Илка, Елина, Лилко, Лила. 

Празникът е свързан още и с почитания от славяните бог на гръмотевиците и светкавиците Перун. 

Илинден е!

На 20 юли се оформят два важни аспекта на небесвобода. Тригон на Слънцето с Нептун и опозиция на Марс със Сатурн. Влиянието от тези аспекти може вече да сте ги усетили или да продължи да се усеща и в следващите дни.

Слънцето в последните градуси на знак Рак ще формира аспект тригон с Нептун в Риби. Този аспект е проводник на Божествената любов. Слънцето е радостта от живота, докато Нептун е свързан с интуицията, духа, въображението, мечтите, сънищата и изкуството. Връзката между тези две планети ни озарява и дава способността да изразяваме своята креативност чрез изкуството и да проявяваме нашата интуитивна природа. Този аспект ще ни направи по-чувствителни и ще подчертае нашата емпатиякъм околния свят.

Мнозина ще почувстват любовни пориви към партньори. Водени от чувствата си, от романтичното си настроение и може би от нуждата да изживеем личната си приказка, ще имаме нужда да се доближим до партньора или обекта на нашето желание и да изразим чувствата си чрез любовни признания и нежни моменти.

Този тригон ще повлияе положително на представителите на Кардиналния кръст (Овен, Рак, Везни и Козирог) и на представителите на Променливия кръст (Близнаци, Дева, Стрелец, Риби) от 3-та декада или тези, които имат лични планети или асцендент в тези знаци. Ще отвори пътя на Водните знаци (Раци, Скорпиони, Риби).

Хармоничният аспект ще засили нашите интуитивни способности. Слушайте без никакво колебание вътрешния си глас. Творческите възможности ще си намерят изход в изкуството. Може да ви връхлетят уникални и вдъхновяващи идеи за решенията, които търсите или за нови проекти. 

В същия ден обаче се оформя и дисхармоничен аспект - опозиция между Марс (планетата на действието) и Сатурн (планетата на ограниченията), което вероятно ще доведе до безизходица и ще ограничи представителите на Променливия кръст (Близнаци, Дева, Стрелец, Риби), които са родени в средата на 1-вата десетдневка. Този аспект може да донесе объркване в комуникацията, да направи трудно общуването, което може да причини допълнителни проблеми, както на професионално, така и на лично ниво. 

Може да се тревожим за безброй дребни неща, изгубвайки от поглед цялостната картина. Или както обикновено се казва: „дървото пречи да видим цялата гора“. Едни ще почувстват бърза умора, други може да имат проблеми с по-възрастни или със стоящи по-високо в йерархията. Планове могат да бъдат нарушени от външни обстоятелства, действията да срещнат препятствия. Трудности в бизнеса. Възможни наранявания, инциденти. Тази опозиция ще ни направи да бъдем по-чувствителни от нормалното към критика и мислите ни ще имат песимистичен оттенък. Затова трябва да намерим и да се занимаваме с приятни неща, които да занимават ума ни.

Водещи новини

Още новини