Слънчево затъмнение „Огнен пръстен”

Pixabay
share

В неделя, 21 юни, в деня на лятното слънцестоене ще сме свидетели на пръстеновидно слънчево затъмнение, което ще бъде видимо в части от Африка, Пакистан, Индия и Китай – в тези райони ще могат да видят огнен пръстен около слънцето. В южна и източна Европа и северна Австралия ще се вижда само като частично затъмнение. Астрономическите данни сочат, че за София започва в 08:04 ч., максимумът ще е в 08:35 ч. и ще завърши в 09:08 ч.

Слънчевите затъмнения се случат само при новолуние, когато е близо до лунен възел. Тогава Луната преминава между Слънцето и Земята по време на тази лунна фаза.

Никога не гледайте директно към слънцето и затъмнението без предпазни очила. UV лъчението на Слънцето може да изгори ретината в очите ви, което води до трайно увреждане или дори слепота. Желателно е да бъдете на закрито по това време.

По време на слънчевото затъмнение има определена промяна във вибрацията и честотата на енергиите на Земята. Вашият енергиен баланс може да бъде повлиян или да се почувствате чувствителни към енергиите и емоциите на хората около вас.

Животните всъщност могат да усетят затъмнението и често показват неспокойно поведение, преди и по време на събитието. Едно проучване, проведено върху паяците е установило, че по време на слънчево затъмнение те разкъсват своите паяжини и ги изграждали отново, след като затъмнението премине.

С всички тези фини, но забележими ефекти в света около нас няма как Слънчевото затъмнение да не ни въздейства на много по-дълбоко ниво, отколкото дори осъзнаваме.

В индийската култура за Слънчевото затъмнение се смята, че е време, когато злото може да се издигне на повърхността. Бременните жени са предупредени да не излизат навън, да не се яде или приготвя храна по време на затъмнението.

Всъщност в много култури Слънчевото затъмнение се разглежда като отрицателно предзнаменование и се смята, че създава природни бедствия като земетресения, пожари и т.н.

Затъмненията имат много силна енергия и са също чудесни „врати” за промяна. Те са точки в годината, в която Вселената може да се намеси, за да ни изведе на нов път в живота, там към където трябва да се насочим. Смята се, че събитията, които стават около Затъмнение, са съдбовни и ни помагат да се приведем в съответствие с нашия път, нашата цел и нашето висше призвание.

Вселената може да поиска от нас първо да изчистим пътя, за да позволим на тези възможности да достигнат до нас. Не се страхувайте да направите промени в живота си. Не се страхувайте да разклатите рутината си, да зададете нови граници или да отстоявате себе си от каквото се нуждаете. Това може да е страшно в началото, но понякога е необходима тази първа смела стъпка, за да можете да започнете да създавате повече от това, което искате в живота си.

Ако сте търсили нов старт, ако сте търсили да изчистите своите „паяжини” и да опитате нещо ново, това юнско новолунно-слънчево затъмнение ще ви донесе много възможности.

Ако Затъмнението съвпада с важна точка от личният ви хороскоп, можете да очаквате промени и важни събития. Дори ако възникналите събития в началото може да не изглеждат значими, тяхното значение със сигурност ще се появи с течение на времето.

Ако планетите или други важни точки от рожденият ви хороскоп се окажат в отрицателни аспекти към точката на затъмнението (в 0º21' в знак Рак) тогава могат да се очакват остри, радикални събития, вероятни са кризи, конфликти и други усложнения и дори разваляне на отношенията, неблагоприятни обстоятелства в бизнеса, лошо здраве. Трябва да се види в кой дом на хороскопа ви попада самото затъмнение.

Ако планетите или други важни точки от рожденият хороскопа се окажат в благоприятни аспекти с точката на затъмнението, тогава ще има промени или важни събития, но те няма да причинят силни сътресения, по-скоро ще се окажат в полза на човека.

В деня на затъмнението не предприемайте нищо важно, не правете сделки, отлагайте всички финансови въпроси за следващия ден, препоръчително е също да не правите важни покупки. Забранено е извършването на каквито и да било операции върху тялото в деня на затъмненията. Избягвайте многолюдни места, където има струпване на много хора. За предпочитане е да се избягва плуването във водни източници – морето, езера, язовири и други.

Проучванията върху затъмненията показват, че вероятността от различни видове бедствия нараства при влияние на затъмнение, още повече че Марс, а и Нептун оказват негативно влияние към затъмнението и подсилват още повече опасността. В следващите няколко седмици са вероятни събития като прояви на агресия, военни действия, бунтове, пожари, природни бедствия, катастрофи, земетресения, терористични актове, масови натравяния или необичайни метеорологични събития.

Водещи новини

Още новини