Нептун става ретрограден от днес до 20 ноември

share

Нептун става ретрограден от днес до 20 ноември. Неговата ретроградност продължава около 150 дни. При много хора ще се увеличи желанието за изучаване на вярата и духовността. Могат да се увеличат разногласията в отношенията, увеличаване на аварийните ситуации по пътищата основно по причина на употреба на алкохол и наркотични вещества.

Снижаване на общата работоспособност (вялост, апатия). При някои отделни личности в ретроградната фаза на Нептун ще се засили тенденцията към лъжливост.

Не се препоръчва да се доверявате на малко познати хора или такива, които не ви вдъхват достатъчно доверие, тъй като е голяма вероятността да бъдете измамени. Не се поддавайте на вътрешното състояние на ленивост и апатия.

Препоръчва се да се заемете със самоанализ и съзерцание. Добре е да четете литература за духовно развитие, тъй като Нептун символизира още и Космическата любов. Заемете се с творчески занимания като пеене, рисуване и др.
Меркурий преминава в знак Близнаци. Засилват се мисловните процеси, интелекта, красноречието, находчивостта, приспособимостта, многостранността в мисленето и проявите. Ще са характерни също така непостоянност, повърхностност, слаба концентрация и разсеяност. Може да зачестят заболявания с нервите, с дихателните пътища. По-малко с тазобедрените стави.

Растяща Луна – фазата продължава до 20 юни. Благоприятно време за възстановяване на изгубените сили и за фитнес. Тези, които водят пасивен начин на живот, е необходимо да ограничат калориите, тъй като е увеличено повишаването на хранителните вещества и се увеличава мазнините в тялото. Добре е да се приемат витамини и хранителни добавки. На растяща Луна е добре да се избягват плановите операции, тъй като възстановителният период е по-дълъг, упойките и анестезиращите вещества проникват по-дълбоко в организма и по-трудно се освобождават. Могат да се задържат отоците в меките тъкани. Белезите от шевовете стават по-груби, раните заздравяват по-трудно. Оперативно вмешателство трябва да има само при спешни и животоспасяващи случаи.

Луната е в знак Везни ( до 16:19ч на 15.06). Преходът на Луната в знака на Везните носи добро и радостно настроение. Прави ви по-контактни, може да ви се прииска да се срещнете със стари познати, да прекарате малко време в приятна компания. Цялата тази космическа обстановка ще повлияе добре върху семейните отношения. В духа на семейните традиции ще се поддържат спокойни и мирни отношения, търсене на компромиси. Отложете разговорите за работа, битови неуредици и паричните проблеми. Денят повече подхожда за любовни срещи.

Противопоказна е мануалната терапия на гръбначния стълб, най-вече на кръста. Добре е да се проведе очистване на бъбреците с подходящ чай или по метода на Малахов. Благоприятно е за козметични процедури.

Водещи новини

Още новини