Слънчева сряда

Pixabay
share

Днес ще преобладава слънчево време, съобщават от НИМХ.

По-значителни временни увеличения на облачността ще има преди обяд над североизточната част от страната. Вятърът в цялата страната ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен, в Североизточна България - временно силен и с него ще нахлува студен въздух.

Дневните температури в повечето места ще се понижат и максималните ще бъдат от 15-16 градуса в Североизточна България до 21-23 градуса в Горнотракийската низина и крайните югозападни райони. 

Проф. Рачев с новини за времето

В планините ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над източните райони на Стара планина. Ще духа умерен, по високите части - до силен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15 градуса, на 2000 метра - около 8 градуса.

Преди обяд над Черноморието облачността ще бъде значителна, но след обяд ще започне да се разкъсва и намалява, най-късно по южното крайбрежие. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 16 и 18 градуса. Температурата на морската вода е 20-21 градуса. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.

Водещи новини

Още новини