Meteo Balkans: Температурите ще се понижават, нещо опасно сковава България

Pixabay
share

През следващите 7 дни въздушната маса над страната ще се задържи стабилна, съобщават на сайта си синоптиците от Meteo Balkans.

Очакваме период на хубаво време, но усещането за есен ще се проявява в минималните температури. Температурите до края на седмицата ще се понижават. В равнините и котловините ще има условия и за мъгли.

Времето във вторник и сряда

Във вторник и сряда ще бъде предимно слънчево и сравнително топло. Максималните температури ще са между 18-22°С. Сутрин, обаче ще е хладно, с минимални температури между 5°С-8°С.

В планинските райони се очакват и слани. В равнините и котловините ще се образуват и мъгли. Ще духа слаб западен вятър.

В сряда ще е слънчево и малко по-хладно от вторник. Максималните температури ще са между 17-20°С.

15-дневна прогноза за времето

Ще има и повече облаци, като над Централна и Източна България са възможни и валежи от дъжд, но североизточния вятър ще се усили ще започне да прониква по-студен въздух. 

Времето в четвъртък, петък и през уикенда 

През следващите дни времето ще се задържи без съществена промяна. Ще продължи да духа слаб до умерен североизточен вятър и времето над Източна България ще е предимно облачно и сравнително хладно. Минималните температури ще се понижат и в районите без облаци - сутрин, ще се образуват и слани. Ще има условия и за мъгли.

Времето над Западна и Централна България ще е предимно слънчево и там дневните температури ще са малко по-високи. Очакваните минимални температури ще са между 5-8°С.

Водещи новини

Още новини