Септември си отива с дъжд

pixabay
share

Днес в източната половина от страната все още ще има валежи от дъжд, но до вечерта ще спират. На запад облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд на места в Югозападна България - до предимно слънчево време. Това съобщават от НИМХ.

Оранжев и жълт код са обявени за част от областите в страната заради валежите.

Оранжев код за Варна, Добрич, Разград, Силистра, Търговище и Шумен.

Жълт код за Бургас, Велико Търново, Русе, Сливен, Стара Загора и Ямбол.

Ще остане ветровито с умерен, временно силен вятър от запад-северозапад, но до вечерта ще започне да отслабва. Максималните температури ще са от 11-13 градуса в североизточните райони до 17-19 градуса в Западна България и Горнотрайкийската низина.

В планините ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от дъжд. Над около 1900 метра валежите ще са от сняг. По-значителни ще са количествата в района на Централен Балкан, Средна гора, Сакар и Странджа. Ще духа силен северозападен, по високите и открити части - северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

Силен вятър и понижение на температурите в последния ден на септември

По Черноморието ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд. По северното крайбрежие количествата на валежа ще са значителни. Ще духа силен и поривист вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 15-17 градуса. Температурата на морската вода е 22-23 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Атмосферното налягане ще се повишава още и ще е по-високо от средното за месеца.

Водещи новини

Още новини