Прогноза за времето

Novini.bg/ Canva
share

През нощта облачността от запад ще се увеличи над цялата страна. В Западна България ще започнат валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна.

Утре времето в страната ще бъде облачно, на много места в Западна и Централна България с валежи от дъжд. Значителни по количество ще са валежите в Западна България и Родопите. Ще има и гръмотевици. В Източна България ще остане без валежи. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югоизточен вятър. По-късно през деня в западната половина на Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да прониква хладен въздух. Дневните температури ще се понижат значително и максималните ще бъдат от 19°-24° в Западна България до 30°-31° на изток.

Най-накрая ще заприлича на есен, ще има и сняг

През нощта срещу сряда значителни валежи ще има и в Централна България. 

Над Черноморието ще бъде със значителна облачност, но без валежи. Временни намаления на облачността ще има в следобедните часове. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури: 25°-28°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
  
В планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, на места с гръмотевици. Очакват се значителни количества. Без валежи и с временни разкъсвания и намаления на облачността ще бъде времето в масивите в Източна България. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 10°. 

В сряда значителни валежи ще има на много места в страната, а в източната половина ще са с гръмотевици. Най-голяма е вероятността за количества, надхвърлящи 50-60 mm в Централна България, а в Родопската област и прилежащите райони са възможни над 100 mm. Температурите и в Източна България ще се понижат и максималните ще са предимно между 21° и 26°.

До сутринта в четвъртък валежите ще спрат, най-късно в североизточните райони, а облачността от запад ще се разкъса и ще намалее. През деня ще преобладава слънчево време. Сутринта в западната половина от страната ще е почти тихо и на отделни места в равнинната част и котловините ще има ниска облачност или мъгла. Сутринта ще е по-хладно, дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 26° и 31°.  

Водещи новини

Още новини