В петък и събота над по-голямата част от страната времето ще бъде предимно слънчево

Pixabay
share

В петък, 6 септември, и събота, 7 септември, над по-голямата част от страната сутринта времето ще бъде предимно слънчево. В часовете около и след обяд, и до полунощ, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, се съобщава в седмичната прогноза за времето у нас от 6 до 9 септември на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Прогнозата е подготвена от Марияна Попова - дежурен синоптик от Отдел "Прогнози на времето" в НИМХ.

СМИМКА: НИМХ

СМИМКА: НИМХ

На повече места, в петък в Западна България, в събота в цялата страна, ще има краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. Вятърът ще е от изток-североизток, предимно слаб, в първия ден временно и ще стихва. Температурите постепенно ще се понижават. 

В неделя, 8 септември, и в понеделник, 9 септември, ще има повече слънчеви часове, а валежите ще са на по-малко места, в първия ден главно в планините и в югоизточните райони, а във втория ден - главно в Западна България. 

Във вторник, 10 септември, и сряда, 11 септември, вероятността за краткотрайни валежи на повече места, в първия ден в Западна България, във втория ден - и на изток, отново се увеличава. На места в сряда валежите ще са интензивни, придружени и с гръмотевици. Вятърът ще стане югоизточен.

След слабо повишение на дневните температури до вторник, в сряда ще започне захлаждане.

Водещи новини

Още новини