Прогноза за времето

Novini.bg/ Canva
share

През нощта ще бъде предимно ясно, ще духа слаб вятър от изток-югоизток, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Утре ще бъде слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и в планинските райони там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, в София - около 33°.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

Брутална градушка помля Ковачевци и Самоковско

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат 28°-30°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Над масивите в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места в следобедните часове ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра - около 19°. 

През първите дни от новата седмица над западната половина от страната ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, на места, главно в планинските райони в западната половина от страната и купесто-дъждовна; там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На повече места и по-интензивни ще бъдат явленията във вторник. Вятърът ще бъде слаб, от източната четвърт. Дневните температури слабо ще се понижат. Над Източна България вероятността за валежи е малка, ще има повече слънчеви часове. Вятърът там ще бъде до умерен, а температурите ще останат без съществена промяна. 

Водещи новини

Още новини