Прогнозата за времето е...

Novini.bg/ Canva
share

През нощта в западната половина на страната ще преобладава ясно време, утре ще е предимно слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа до умерен вятър от север-северозапад, който през деня ще отслабне. Над източната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки. В североизточните райони през нощта и в сутрешните часове явленията ще са интензивни, валежите - значителни по количество, след обяд ще спират. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 28° и 33°, в София - около 29°. Атмосферното налягане още малко ще се понижи и ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Жълт код за опасни горещини в почти цялата страна

По Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. До около обяд явленията ще са интензивни. Има условия за градушки. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 27°-28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините в западната половина на страната ще бъде слънчево с купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Над планините в източната половина ще се развива и купесто-дъждовна облачност и на места, главно до обяд, ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Ще духа умерен до силен вятър със северна компонента. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра - около 17°.

През следващите дни времето ще бъде слънчево. Вятърът ще отслабне, в сряда ще се ориентира от североизток, в четвъртък от изток-югоизток. Температурите ще се повишават бавно и в четвъртък максималните ще бъдат между 31° и 36°.

Водещи новини

Още новини