Страшна градушка се изсипва над София, гърми и трещи зловещо

Булфото архив
share

Силна гръмотевична буря настъпва към столицата. Небето притъмня застрашително, звучат гръмотевици.

Започна да вали едър дъжд. Последва силна градушка. Читатели на Novini.bg съобщават за падащи ледени топчета в района на "Младост", жк "Дружба", "Хаджи Димитър", "Сухата река" и др.

На места улиците са под вода.

Предупреждения за явлението имаше изидадени от синоптиците преди часове. 

Силна гръмотевична буря се разрази над София, падна и градушка

Жълт код за опасно време бе издаден за почти цяла България.

Днес в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, с максимални температури между 22° и 27°, в София – около 22° и слаб, в Източна България – до умерен източен вятър. В близките часове обаче, главно над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, а също и условия за градушки.

И през следващото денонощие на много места ще има валежи, а температурите ще се понижат още и дневните ще са между 19° и 24°, в София – около 19°. В отделни райони от Западна и Централна България ще има и гръмотевични бури, там има условия и за локални интензивни явления, значителни количества на валежите и за градушки. През нощта ще бъде почти тихо, а през деня ще духа до умерен северозападен вятър. За тези, които ще стават рано, минималните ще са между 10° и 15°, в София - около 12°.

Водещи новини

Още новини